Program TV belia St Francis Xavier Keningau

By Christina David

June 6 2020

KENINGAU – Kita semua dikejutkan dengan serangan pendemik Covid19 yang mana telah mengubah rutin kehidupan kita. Akibat dari serangan penyakit ini, pelbagai aktiviti kerohanian yang telah di rancang terpaksa ditunda atau dibatalkan. Namun, pastinya di sebalik kesukaran-kesukaran ini, banyak pengalaman pertumbuhan iman yang kita alami.

Untuk menyelami serta membincangkan topik-topik atau pengalaman para belia dalam menghadapi kemelut yang melanda dunia kita pada ketika ini, pihak Kerasulan Belia Katolik Katedral St. Francis Xavier Keningau akan mengadakan satu program berbentuk forum untuk mengulas tentang perkara ini.

Program KBK TV KSFX yang membawa tajuk “Impak Iman Belia dikala menghadapi kesukaran Pendemik Covid-19” akan bersiaran secara online melalui Channel “OGOLOT KBK KSFX” pada 7 Jun bermula pada jam 2.00 petang. Antara panel jemputan adalah Fr David Gosikol, Seminarian Wilfred, Sr Liza Augustine dan Roney Eming.

Melalui program ini, pihak penganjur berharap para belia di luar sana tidak merasa keseorangan di dalam perjalanan yang sukar ini tetapi mendapat motivasi dan suntikan semangat untuk terus teguh dalam iman dan pelayanan.

Jangan lepaskan peluang untuk bersama-sama “OGOLOT KBK KSFX” yang bersiaran secara LIVE, 7 Jun jam 2.00 petang.